Home > Δράσεις > τι καταφέραμε τελικά…

τι καταφέραμε τελικά…

This slideshow requires JavaScript.

Τα παρτέρια δίπλα στο 22 και 24 δημοτικό σχολείο, υπήρξε ο πρώτος στόχος γι’ αυτή τη χρονιά.

Η δράση ήταν απαιτητική και επίπονη και όσοι βρέθηκαν κοντά μας κατέβαλαν μεγάλες προσπάθειες για να κατορθώσουμε να αφήσουμε κάτι όμορφο πίσω στη γειτονιά και στα πιτσιρίκια που παιρνούν καθημερινά απο εκεί για να πάνε στο  σχολείο τους!

Ευτυχώς, κάποιες μέρες πρίν είχαμε την συνδρομή του δήμου που ανταποκρίθηκε στις αιτήσεις μας για να καθαριστεί ο χώρος απο τους τόνους σκουπιδιών που στόλιζαν εξωτερικά τους κάδους του σχολείου,να ξεχορταριάσει με μηχάνημα τα παρτέρια και να συλλέξει την πινακίδα που βρισκόταν χρόνια ξεχασμένη εκεί…Αυτό μας έκανε ακόμη πιο χαρούμενους και βέβαιους ότι ακόμη και 10 άνθρωποι να μαζευόμασταν κάτι θα πετυχαίναμε!

Όμως τελικά  δεν ήμασταν 10! Ο κόσμος κινητοποιήθηκε απο πολλές και διαφορετικές περιοχές του Πειραιά  και όσοι  ήρθαν και συμμετείχαν συμπεριφέρθηκαν λες και τα παρτέρια ήταν έξω απο το δικό τους σπίτι!Αυτό ήταν το μεγαλύτερο δώρο για το ξεκίνημα αυτού του χρόνου…

Ο καιρός δεν υπήρξε αρωγός μας και δεν καταφέραμε να ολοκληρώσουμε το βάψιμο και των υπόλοιπων παρτεριών (που θα πραγματοποιηθεί μέσα στις επόμενες μέρες), το φύτεμα ύστερα απο συνεννόηση το ανέλαβε ο Δήμος για να τοποθετηθούν ανθεκτικά φυτά και γι’αυτό μετά το καθάρισμα, κτίσιμο,πλύσιμο, βάψιμο επεκταθήκαμε και στα απέναντι παρτέρια καθώς επίσης και σε αυτά που βρίσκονταν στην κάτω πλευρά του σχολείου, τα οποία είχαν την εικόνα ζούγκλας με παρασιτικά φυτά στο ύψος ανθρώπου και άνθη πλαστικών ποτηριών και χαρτιών (και όχι μόνο) πεταμένα μέσα…

Τα παρτέρια δεν θα μείνουν έτσι όμως…θα ζητήσουμε απο τους γείτονες και το σχολείο να τα ‘υιοθετήσουν’ και σαν καλοί γονείς να τα προσέχουν!Έτσι αυτά θα μεγαλώνουν και θα ανθίζουν διαρκώς!

Δεν θα σας κουράσουμε άλλο!

Ευχαριστούμε όλους τους πρωταγωνιστές μικρούς και μεγάλους που ήρθατε και γίναμε όλοι μαζί μια ομάδα για το αύριο του Πειραιά!

Πολλά φιλιά και ευχαριστίες στα παιδιά της εθελοντικής ομάδας Seedream Team που δούλεψαν αθόρυβα και αποτελεσματικά, στους μαθητές και καθηγητές του σχολείου δεύτερης ευκαιρίας που μας έδειξαν τι σημαίνει να προσπαθώ πάντα για το καλύτερο, σε όσους ήρθαν απο το σύλλογο γονέων και κηδεμόνων του σχολείου και ασφαλώς σε όλους εσάς που σας γνωρίσαμε μέσα από την δράση και που σκοπεύουμε να σας γνωρίσουμε καλύτερα στις επόμενες!

Είμαστε χαρούμενοι όχι μόνο για το αποτέλεσμα, αλλά γιατί βλέπουμε τελικά πως ΤΙΠΟΤΑ δεν είναι ΑΠΙΘΑΝΟ, όταν λειτουργούμε ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ!!!

Αυτή ήταν η αρχή…

Pire-A-ctive Group

είχαμε
Advertisements
Categories: Δράσεις
  1. No comments yet.
  1. No trackbacks yet.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: