Home > Δράσεις, Τύπος > Οι Pire-A-ctive πατήσανε Γκάζι και σας μεταφέρουν τις εντυπώσεις τους!

Οι Pire-A-ctive πατήσανε Γκάζι και σας μεταφέρουν τις εντυπώσεις τους!

This slideshow requires JavaScript.

Οι Pire-A-ctive πατήσανε Γκάζι την Παρασκευή 18/3/2011 και συμμετείχανε στην ανοιχτή συζήτηση που πραγματοποιήθηκε με θέμα “Εθελοντισμός και Ενεργοί Πολίτες σε τοπικό και Ευρωπαϊκό επίπεδο” στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού Έτους Εθελοντισμού 2011!

Στη συζήτηση συμμετείχαν  οι Paguristas, οι Minoistas, οι Atenistas και οι Monumenta, ενώ στο κοινό ήταν ένα μέλος  των Aeolistas!

Οι ερωτήσεις που τέθηκαν, ήταν μέσα στο πλαίσιο γνωριμίας των ομάδων μας με τον κόσμο που δεν γνωρίζει τον τρόπο λειτουργίας μας και τις δράσεις μας!

Μάθαμε τι συμβαίνει στις υπόλοιπες πόλεις και είδαμε τελικά ότι όταν οι στόχοι είναι κοινοί, τότε τα προβλήματα είναι ίδια!

Τι να προλάβει όμως να πει και να δει κανείς μέσα σε μια ώρα πέρα από μια μικρή αναφορά στην προσπάθεια μας να υπάρξουμε ως  αυτοδημιούργητα και αυτοδιαχειριζόμενα κινήματα πολιτών.

Το σημαντικό είναι ότι ακόμη και μέσα απο αυτή τη σύντομη και απλή συζήτηση φαίνονται οι καθαρές προθέσεις και ο κόσμος αντιλαμβάνεται και ευαισθητοποιείται για την αξία και τη σημασία του εθελοντισμού.

Το να λειτουργείς σαν πρόσωπο και σαν ομάδα ταυτόχρονα, με μόνη επιθυμία να προσφέρεις και να προσφερθείς σητν πόλη σου, είναι τελικά αυτό που εμείς ονομάζουμε ‘δρώ για την πόλη’.

Κανείς δεν είπε ότι είναι εύκολο αλλα δεν είναι και αδύνατο.

Είναι ανάγκη να δημιουργηθεί ένα περιβάλλον κατάλληλο για να ενισχυθεί η προσωπική  και κοινωνική  συνείδηση όλων μας.

Η Γενική Γραμματεία Νέας Γενιάς προσέφερε την ζωντανή διαδικτυακή αναμετάδοση της εκδήλωσης αυτής.

Η συμμετοχή στην Ευρωπαϊκή Περιοδεία, ήταν αδύναμη γεγονός που μας ξάφνιασε καθώς αυτή είναι μια εκδήλωση στην οποία μπορείτε να ενημερωθείτε για τα αξιόλογα προγράμματα που ‘τρέχουν’ σε Ελλάδα και Ευρώπη, να γνωρίσετε εθελοντές και να προμηθευτείτε έντυπο υλικό με ευκαιρίες που προσφέρει η ΕΕ στην εκπαίδευση, στον πολιτισμό και τη νεολαία!

Η εκδήλωση ωστόσο συνεχίζεται και πιστεύουμε ότι είναι ενδιαφέρον να γνωρίσετε τις ομάδες που θα παρουσιαστούν τις επόμενες μέρες και αφορούν τις παρακάτω θεματικές ενότητες – ρίξτε μια ματιά-κάτι μπορεί να υπάρχει και για σας!

Δευτέρα 21 Μαρτίου 2011

Θεματική: Προστασία Περιβάλλοντος & Προστασία Ζώων

Συμμετέχουσες οργανώσεις – ομάδες- φορείς:

SPECIAL OLYMPICS, Αρχέλων, Μεσόγειος SOS, Ελληνική Ορνιθολογική Εταιρία, ΜΟΜ, Anima, Κύτταρο Εναλλακτικών Αναζητήσεων (ΚΕΑΝ), WWF Hellas, Helmepa, Ελληνική Εταιρία Προστασίας της Φύσης (ΕΕΠΣ), GAWF (Ελληνικό Ταμείο Μέριμνας των Ζώων), Αρκτούρος, Fazoo Farm, Εθνική Υπηρεσία Προγραμμάτων Ε.Ε. «Νέα Γενιά σε Δράση» και «Eurodesk» -Ινστιτούτο Νεολαίας

Τρίτη 22 Μαρτίου 2011

Θεματική: Υγεία (Αιμοδοσία. ΑΙDS, Ναρκωτικά κ.α.)

Συμμετέχουσες οργανώσεις – ομάδες- φορείς:

SPECIAL OLYMPICS, Ινστιτούτο Νεολαίας- Πρόγραμμα Youth in Action- European Voluntary Service, Πανελλήνια Ένωση Σπανίων Παθήσεων, ΠΟΣΕΑ, Θετική Φωνή, Άλμα Ζωής, Κέντρο Ζωής, ΚΕΘΕΑ, PRAKSIS, HELMSIC, Σύνδεσμος Αιμοδοτών και Δωρητών Οργάνων Κωστάκης Μεσογίτης, Yπουργείο Υγείας – Ειδική Γραμματεία Διατροφής& Άθλησης, Εταιρία Ψυχοκοινωνικής Υγείας του Παιδιού και του Εφήβου (ΕΨΥΠΕ), Εθνική Υπηρεσία Προγραμμάτων Ε.Ε. «Νέα Γενιά σε Δράση» και «Eurodesk» -Ινστιτούτο Νεολαίας, Εθνικός Οργανισμός Μεταμοσχεύσεων

Τετάρτη 23 Μαρτίου 2011

Θέμα: Πολιτισμός, Άθληση, Τέχνη, Ελεύθερος Χρόνος

Συμμετέχουσες οργανώσεις – ομάδες- φορείς:

SPECIAL OLYMPICS, Έλιξ, Θεραπευτική Ιππασία, Video Art Festival, Ελληνική Δράση για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα, Art Fools, Κόσμος χωρίς πολέμους και βία, Σύνδεσμος Κοινωνικής Ευθύνης για Παιδιά και Νέους (ΣΚΕΠ), Yπουργείο Υγείας – Ειδική Γραμματεία Διατροφής& Άθλησης, Εθνική Υπηρεσία Προγραμμάτων Ε.Ε. «Νέα Γενιά σε Δράση» και «Eurodesk» -Ινστιτούτο Νεολαίας, Εθνικό Σημείο Επαφής για το πρόγραμμα Culture 2007-2013 – Υπουργείο Πολιτισμού & Τουρισμού, AMAKA, Very Special Arts

Την παρουσίαση μας μπορείτε να την δείτε εδώ: GGNEASGENIAS

Φιλικά,

Pire-A-ctive Group

Advertisements
Categories: Δράσεις, Τύπος
  1. No comments yet.
  1. No trackbacks yet.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: