Home > Δράσεις, Pireactivist ποδηλατοβόλτες > Πρωτομαγιά πάνω στα ποδήλατα!

Πρωτομαγιά πάνω στα ποδήλατα!

This slideshow requires JavaScript.

Ένας μήνας μαγικός και γεμάτος συμβολισμούς ζωής και αγώνα, ο Μάης, αποτελεί έναν από τους πιο αγαπημένους μήνες του χρόνου!

Γι  αυτό κι εμείς την Κυριακή 1η Μαίου 2011 τον καλωσορίσαμε βάζοντας τα γιορτινά μας!

Παρά την πρωινή βροχή που δρόσισε τον Πειραιά, πήραμε τα ποδήλατα μας και κατευθυνθήκαμε στο σκάκι στην πλατεία Κοραή-σημείο αναφοράς πλέον για τις ποδηλατοβόλτες- με προορισμό: το άγνωστο!

Η συμμετοχή παρά την συννεφιά μεγάλη: 23  ποδήλατα έτοιμα για δράση ανακατεύτηκαν με κόσμο που ετοιμαζόταν να διαδηλώσει, με τραγούδια αγώνα και επανάστασης, με προσκόπους που είχαν κατακλύσει το κέντρο του Πειραιά τις τελευταίες μέρες με αφορμή την 27η πανελλήνια συνάντηση τους…

μια πλατεία γεμάτη  με ζωή και δράση πάσης φύσεως!

Οι παρευρισκόμενοι ποδηλάτες πήραμε ο καθένας το δικό του πρωτομαγιάτικο στεφανάκι που ετοιμάσανε τα κορίτσια των Pire-A-ctive και με αυτό το σύμβολο ζωής, υγείας και ευτυχίας στολισμένο ξεκινήσαμε για να ενώσουμε τον Πειραιά με την Αθήνα:

προορισμός ορίστηκε τελικά το Θησείο!

Η ποδηλατοβόλτα, που αρχηγός της  αυτή τη φορά ήταν ο Τάσος, μέσα από δρόμους που ήταν άγνωστοι σε πολλούς απο εμάς ήταν απαιτητική!

Είχε όμως μαζί του έναν απρόσμενο βοηθό: τον ‘πειρατή’: ένα αδέσποτο σκυλάκι που μας ακολούθησε σε όλη την διαδρομή από τον Πειραιά μέχρι το Θησείο, προστατεύοντας μας απο ο,τιδήποτε μπορούσε να σημάνει κίνδυνο: αδέσποτα σκυλιά, αυτοκίνητα, μηχανάκια!

Η διαδρομή μεγάλη: από τον Πειραιά βγήκαμε ΣΕΦ κι από εκεί ακολουθήσαμε τις γραμμές του ηλεκτρικού περνώντας από Καλλιθέα, Ταύρο, Πετράλωνα μέχρι να φθάσουμε στον πεζόδρομο του Θησείου! Στο πέρασμα μας με τα στολισμένα ποδήλατα πολλοί μας ευχόντουσαν και μας συνέχαιραν για αυτό που κάναμε κι εμείς ανταποδίδαμε τις ευχές ελπίζοντας αυτός ο μήνας να πάει καλά!

Παππούδες μόνοι σε παγκάκια ξαφνιαζόντουσαν, όταν μας έβλεπαν κι ακόμη περισσότερο όταν άκουγαν ένα “καλό μήνα” να απευθύνεται σε αυτούς σπάζοντας την μοναξιά της στιγμής…

Το πάρκο του Θησείου πάνω απο τις γραμμές του τρένου, έμοιαζε σαν μια μικρή όαση μετά από όλη την διαδρομή!εκεί ξαποστάσαμε, μιλήσαμε, γελάσαμε και απολαύσαμε την πρώτη μέρα του μήνα.

Η επιστροφή έγινε μέσα από μία άλλη διαδρομή, γεγονός που μας εντυπωσίασε, αφού διασχίζοντας πάλι περιοχές παράλληλα με τις γραμμές του τρένου μέσω της οδού Θεσσαλονίκης περάσαμε μέσα από τα Πετράλωνα, την Καλλιθέα και βγήκαμε στην Ιλισσού!

Εκεί ένας δρόμος σιωπηλός μέσα στα δέντρα ανοιγόταν μπροστά μας δείχνοντας μας το δρόμο προς τη θάλλασα!

Ο Ιλισσός, που στις όχθες του πίστευαν πως έμεναν οι Μούσες, στεκόταν στα αριστερά μας άδειος και σκέψεις για το ότι ένα ποτάμι πρέπει να  αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι του αττικού τοπίου σαν τόπος ανάσας  και όχι να μπαζώνεται γέμισαν το μυαλό μας!

Η έξοδος στο Φαληρικό ορμό και η επιστροφή στον Πειραιά δεν άργησε να έρθει και να μας βρεί γεμάτους από εικόνες και ήχους μέχρι την επόμενη βόλτα μας.

Σκεφτόμαστε πέρα από το ραντεβού της Τετάρτης να εμπλουτίσουμε τις ποδηλατοβόλτες και με Κυριακές, όπου μπορούν να συνδυαστούν με την γνωριμία της πόλης μας! Προτάσεις θα γίνουν και αν σας αρέσουν ελπίζουμε να σας συνάντησουμε σε κάποιες από αυτές τις βόλτες και να γνωρίσουμε μαζί τις γειτονιές του Πειραιά!

Περιμένουμε τις προτάσεις σας και τις ιδέες σας!

Γιατί όπου κι να πάμε, καταλήγουμε εκεί που αγαπάμε: στον Πειραιά!

Ενδιαφέρον αφιέρωμα για τον μήνα Μάιο μπορείτε να βρείτε εδώ: Συλλογικό (Επιμέλεια: Κωστής Γιούργος), Αφιέρωμα: Μάιος, ΕΠΤΑ ΗΜΕΡΕΣ Καθημερινής, 6 Μαΐου 2001

Φιλικά,

Pire-A-ctive Group

Advertisements
  1. No comments yet.
  1. No trackbacks yet.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: