Home > Δράσεις > Οι Pire-A-ctive πάνε στο Νηπιαγωγείο-Προσχέδιο Δράσης

Οι Pire-A-ctive πάνε στο Νηπιαγωγείο-Προσχέδιο Δράσης

Η επόμενη δράση έχει μπεί στην τελική της φάση και με χαρά σας ανακοινώνουμε ότι οι PireActive πάνε στο Νηπιαγωγείο!

Την Κυριακή 15 Μαίου 2011  στις 11 το πρωί

το 43ο  Νηπιαγωγείο Πειραιά

που βρίσκεται πίσω απο την Αγία Αικατερίνη (πλατεία Αλεξάνδρας) θα  ανοίξει τις πύλες του για μια δράση αυστηρά για…Μεγάλους!

Τι θα κάνουμε:

Θα δώσουμε ζωή σε ένα παρτέρι: θα το απαλλάξουμε από τα ξερά χορτάρια, θα το σκαλίσουμε, θα βάλουμε φρέσκο χώμα,  θα κλαδέψουμε τα δέντρα και αν πάνε όλα καλά θα φυτέψουμε κιόλας! (θα χρειαστούμε μερικά εργαλεία και κυρίως εργατικά χέρια)

Θα διώξουμε το γκρι: Ασφαλώς ο χώρος πρέπει να πάρει και λίγο χρώμα, οπότε θα βάψουμε το παρτέρι και ένα μέρος τοίχου πάνω από τις βρύσες του νηπιαγωγείου, ενώ θα περιποιηθούμε και τα δύο παγκάκια που ξεκουράζονται οι μικροί μας φίλοι!!!(κανένα πινέλο σας βρίσκεται;)

 Θα φροντίσουμε το μέλλον: Το παρτέρι γίνεται συχνά στόχος των περαστικών, οι οποίοι αρπάζουν ό,τι φυτεύεται για να δώσει χαρά  στα παιδιά!Θα τοποθετήσουμε λοιπόν ένα πλέγμα κατά μήκος του τοίχου για να εμποδίσουμε την καταστροφή!

και ο,τιδήποτε δεν μας αρέσει θα το αλλάξουμε!

Η προετοιμασία του προαύλειου χώρου γίνεται προκειμένου μέσα στο Μαίο-Ιούνιο να πραγματοποιηθεί  ένα δρώμενο από την ομάδα μας σε συνεργασία με το νηπιαγωγείο που θα αφορά το περιβάλλον, τον εθελοντισμό και θα είναι τιμώμενα πρόσωπα οι μαθητές. Εκείνη την μέρα τα παιδιά  θα μάθουν μέσα από ένα διαδραστικό παραμύθι πόσο όμορφο είναι να αγαπάμε το χώρο μας και να τον φροντίζουμε από μόνοι μας κερδίζοντας ένα δώρο που θα φτιάξουν μόνα τους!

Μέσα στις επόμενες μέρες θα ανακοινωθεί η τελική μορφή της δράσης, ωστόσο σας παραθέσαμε το προσχέδιο της δράσης, προκειμένου να πάρετε μια ιδέα και να μας βοηθήσετε με τις δικές σας!

Εάν σας αρέσει και θέλετε να μας βοηθήσετε μπορείτε να δηλώσετε συμμετοχή στέλνοντας μας ένα email στο pireactive@gmail.com! 

Απλά πείτε μας το όνομα σας και τι θα θέλατε να κάνετε!

Έτσι θα μπορέσουμε να ξέρουμε τι θα κάνει ο καθένας από εμάς την Κυριακή για να πετύχουμε κάτι απλό, αλλά σημαντικό: να δώσουμε στα παιδιά αυτό που τους αξίζει!

 Σας περιμένουμε!

θα μετρήσουμε μέχρι το 10…ένα, δύο, τρία… 🙂

Pire-A-ctive Group

Categories: Δράσεις
  1. No comments yet.
  1. No trackbacks yet.

Leave a comment