Home > Δράσεις > Το 43ο νηπιαγωγείο κι ένα παραμύθι

Το 43ο νηπιαγωγείο κι ένα παραμύθι

This slideshow requires JavaScript.

Αλήθεια πόσα από αυτά που μαθαίνουμε κατά την διάρκεια της ζωής μας, τα θυμόμαστε τόσο καλά, όπως τα παραμύθια που μάθαμε μικροί; Ελάχιστα θα απαντούσαμε.

Κατά την διάρκεια της ζωής μας τα παραμύθια και οι μύθοι που μαθαίναμε από μικροί επανέρχονται και επανεξετάζονται από μια άλλη σκοπιά, αυτή της ωριμότητας: γινόμαστε η μικρή κοκκινοσκουφίτσα, ο ρομπέν των δασών, ο κακός λύκος, ο γυμνός βασιλιάς, η σταχτοπούτα ή η χελώνα που κέρδισε τον υπερόπτη  λαγό.

Μέσα από αυτήν την επανεξέταση ανακαλύπτουμε το νόημα όλων αυτών των παραμυθιών και πολλές φορές το  αφήνουμε να χαθεί σαν ρομαντικό κατάλοιπο των παιδικών μας χρόνων και τίποτα περισσότερο.

Μπροστά στα μάτια των παιδιών του 43ου νηπιαγωγείου δεν μπορούσαμε να σταθούμε σαν κάποιοι που λέγονται εθελοντές και κάνανε κάτι για το προαύλιο τους!Έπρεπε να γίνουμε κάτι περισσότερο!

Έτσι αποφασίσαμε να πούμε ένα μικρό παραμύθι που γράψαμε και το ονομάσαμε  “η περιπέτεια της κα Παρτέρη”!

Το πρωινό της Κυριακής ήταν όμορφο και ζεστό, αλλά αυτό που μας ζέστανε περισσότερο ήταν το βλέμμα των παιδιών που κάθισαν απέναντι μας και περιμένανε να δούνε τι συνέβη στην κα Παρτέρη. Εκεί στο προαύλιο λοιπόν του 43ου νηπιαγωγείου Πειραιά με βοηθούς κούκλες από το κουκλοθέατρο μιλήσαμε για το πως μπορεί να γεράσει και να αγριέψει ένα παρτέρι, ένα λουλούδι και ένας άνθρωπος, εάν δεν τον φροντίζεις και δεν τον αγαπάς!

Τα παιδιά μας βοήθησαν με τις ερωτήσεις τους και τις σκέψεις τους -κι ήταν όλα τόσο όμορφα και έξυπνα που αναρωτηθήκαμε πόσο άσχημοι και χαζοί φαινόμαστε εμείς οι μεγάλοι απέναντι τους!

Κι έπειτα η αυλή γέμισε χρώματα!

το κάθε παιδί έβαλε την δική του “παλάμη υπόσχεσης” βάζοντας χρώμα στο τοίχο που βάψαμε στην δράση!Κόκκινο, κίτρινο, πράσινο, πορτοκαλί, πράσινο, όλα πήρανε χρώμα και ο τοίχος δεν θα είναι ποτέ ξανά ίδιος!

θα έχει κάτι από το αποτύπωμα των μικρών αυτών ψυχών απάνω του!κι όχι μόνο- κι εμείς οι μεγάλοι δεν αντισταθήκαμε σε αυτόν τον πειρασμό χρωμάτων!Δώσαμε κι εμείς μια υπόσχεση με την σειρά μας!

Αυτό το δρώμενο το λατρέψαμε κυρίως γιατί θυμηθήκαμε πόσο απλά είναι καμιά φορά τα πράγματα και πόσο δύσκολα τα κάνουμε εμείς στην ζωή μας!

Δεν είναι εθελοντισμός το να προσφέρεις όσο και όπως μπορείς ούτε το να αλλάζεις κάτι εάν δεν σου αρέσει ή εάν δεν σου αξίζει χρησιμοποιώντας το ελάχιστο που έχεις.

Για εμάς είναι το αντίδοτο  στη μελαγχολία της ζωής που κτίσαμε ως ενήλικες!

Σας ευχαριστούμε όλους όσους ήρθατε γονείς και παιδιά -ήσασταν υπέροχοι- και ασφαλώς τις δασκάλες του 43ου νηπιαγωγείου που ανοίξανε τις πόρτες της καρδιάς τους για να μας φιλοξενήσουνε!

Ευχαριστούμε και την Φλώρα από το συμβουλευτικό κέντρο “Συν-εργάζομαι” που μας βοήθησε να υλοποιήσουμε τις ιδέες μας και να δώσουμε μεγαλύτερη χαρά στα πιτσιρίκια!

Ελπίζουμε να το απόλαυσαν όσο κι εμείς!!!

Φιλικά,

Pire-A-ctive Group

  • Το παραμύθι που είπαμε στο δρώμενο μπορείτε να το δείτε εδώ:

             η περιπέτεια της κας Παρτέρη

  • και ένα ποιηματάκι που έγραψε μια φίλη μας που έμαθε για το δρώμενο εδώ:  ποιηματάκι
Advertisements
Categories: Δράσεις
  1. No comments yet.
  1. No trackbacks yet.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: