Home > Δράσεις > Στο Φάληρο αυτή την φορά όλοι μαζί!!!

Στο Φάληρο αυτή την φορά όλοι μαζί!!!

Η  επόμενη δράση είναι μπροστά μας και ο στόχος μας είναι μεγάλος!

Μετά από πρόταση που μας έγινε από τους atenistas επιστρέφουμε μαζί τους σε μια δράση που είχε γίνει στόχος για την ομάδα από την Αθήνα και τον Οκτώβρη:

η παραλία πίσω από το Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας (ΣΕΦ)

 Συναντιόμαστε λοιπόν στις 19 Ιουνίου 2011 στις 10.00 πρωί

με σακούλες και γάντια για να δούμε πως μια παραλία μπορεί να καταλήξει χωματερή και πως μια χωματερή με την προσπάθεια όλων μας μπορεί να ξαναγίνει παραλία!

Φορέστε τα καπέλα σας και ελάτε!

μαζί μας θα είναι οι Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις

MEDASSET και οι ΥΔΡΟΝΑΥΤΕΣ

Σας περιμένουμε πειραιωτάκια!!!

Pire-A-ctive Group

Advertisements
Categories: Δράσεις
 1. ελεος
  11/06/2011 at 05:07

  Αλλου τρως ,αλλου πινεις…

 2. ελεος
  11/06/2011 at 05:05

  ▅ Πόρισμα του ΑΣΕΠ αποκαλύπτει διάτρητο διαγωνισμό προσλήψεων «συγγενών και φίλων» από την παυθείσα νεοδημοκρατική διοίκηση Τρικυμία από τα σκάνδαλα στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας Εν αμφιβόλω τίθεται η παραμονή στην ΕΟΕ του κ. Ι. Βασιλειάδη αφού η πολιτεία του στο φαληρικό Παλέ έχει μπει στο μικροσκόπιο της Δικαιοσύνης…. ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΕΡΝΑΕΙ ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΙΝΕΙ…απευθειας αναθεσεις,υπερτιμολογισεις .αδεσποτα σκυλια -καντινες ,κοντρες αυτοκινητων καθημερινα, 9 τονους σκουπιδια στον περιβαλλοντα χωρο, ασφαλεια σταδιου απο τον καναπε,αφωτιστο ,βρωμικο ,εγκαταλελιμενο ολυμπιακο πακετο…. ΤΟΝ ΣΙΡΑΚ ΣΤΗ ΓΑΛΛΙΑ ΓΙΑ 1 ΠΡΟΣΛΗΨΗ ΤΟΝ ΕΒΓΑΛΑΝ ΣΤΑ ΚΑΝΑΛΙΑ ΤΟΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΟΥ σ.εφ. ? ολα στο φως ολοι αθωοι? ΑΠΟ ΤΟΝ Γ.Γ. ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ Π. ΜΠΙΤΣΑΞΗ Ξηλώθηκε όλο το Δ.Σ. του ΣΕΦ για 60 προσλήψεις ημετέρων το 2007 ΡΕΠΟΡΤΑΖ: Μπάμπης Κουβαράκης ΔΗΜΟΣΙΕΥΘΗΚΕ: Πέμπτη 31 Δεκεμβρίου 2009 ΟΤΑΝ ΠΑΡΑΓΡΑΦΟΥΝ ΚΑΙ ΑΥΤΑ ΜΑΣ ΛΕΤΕ ΤΙ ΓΙΝΕΤΑΙ. ΚΑΝΤΕ ΤΟΥΣ ΑΥΞΗΣΗ ΚΑΙ ΚΡΑΤΕΙΣΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΛΑΜΟΓΙΑ ΓΙΑ ΓΟΝΟ..

 3. THANASIS POZ
  11/06/2011 at 05:03

  Επιτελους θα καθαριστει η παραλια στο ΣΕΦ.Κριμα να ρημαζει ετσι αλλο ενα ολυμπιακο εργο ,οι ακριβοπληρωμενες καθαριστριες θα απολαυσουν ,την ιδιωτικη πρωτοβουλια και τον εθελοντισμο κρατωντας την μονιμοτητα στην απραγια…- Το ΣΕΦ υπάγεται στις ΔΕΚΟ και επιχορηγείται από τα κρατικά ταμεία
  – Πρώτος βασικός μισθός ενός νεοπροσλαμβανόμενου φύλακα είναι 1.835 ευρώ
  – Έπαιρναν και επίδομα εκδηλώσεων 150 ευρώ το μήνα ακόμα κι αν δεν γίνονταν
  – Το Σωματείο έπαιρνε 3.000 ευρώ από το κράτος για την γιορτή της Τσικνοπέμπτης

  Μισθούς που θα ζήλευε ακόμη και η ΓΕΝΟΠ – ΔΕΗ προβλέπει σε εποχές μνημονίου η νέα συλλογική σύμβαση εργασίας των εργαζομένων στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας (ΣΕΦ) που έχει θέσει στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων η διοίκηση του σταδίου.

  Ήδη, πραγματοποιήθηκε η πρώτη συνάντηση διοίκησης και εργαζομένων του ΣΕΦ για την κατάρτιση της νέας συλλογικής σύμβασης εργασίας του 2011, αλλά δεν προχώρησαν επί της ουσίας, καθώς οι εργαζόμενοι ζήτησαν να αναβληθεί η διαπραγμάτευση, επειδή έχουν ζητήσει συνάντηση με τον γενικό γραμματέα Αθλητισμού, Παν. Μπιτσαξή.

  Οι εργαζόμενοι εκφράζουν ποικιλοτρόπως την αντίδρασή τους στο προτεινόμενο από τη διοίκηση σχέδιο της νέας συλλογικής σύμβασης εργασίας, καθώς προβλέπονται περικοπές ορισμένων επιδομάτων, όπως είναι αυτό το λεγόμενο αποταμιευτικό ύψους 6%, της πληροφορικής, το οποίο λαμβάνουν όλοι οι εργαζόμενοι, συμπεριλαμβανομένων των καθαριστριών, εργατών, φυλάκων, κ.λπ.

  Πρέπει να αναφερθεί ότι το ΣΕΦ υπάγεται στις ΔΕΚΟ (Νομικό Πρόσωπο Δημοσίου Δικαίου) και επιχορηγείται από τον κρατικό κορβανά (Γενική Γραμματεία Αθλητισμού). Έτσι, όπως σε όλους τους εργαζομένους στις ΔΕΚΟ, επήλθε ήδη μείωση 20% (10% και 10%) επί των αποδοχών τους.

  Παρ’ όλα αυτά οι αποδοχές τους, σύμφωνα με το προτεινόμενο σχέδιο συλλογικής σύμβασης εργασίας, είναι κατά πολύ υψηλότερες από αυτές του δημόσιου, αλλά και του ιδιωτικού τομέα και κυρίως από τις αποδοχές των υπαλλήλων Νομικών Προσώπων Δημοσίου Δικαίου με συναφή αντικείμενα, όπως του ΕΑΚΝ Αγίου Κοσμά, του ΕΑΚ Γλυφάδας, τα οποία επιχορηγούνται επίσης από το κράτος και έχουν αθλητικές δραστηριότητες.

  Ενδεικτικά κατά την πρόταση τής υπό διαπραγμάτευση συλλογικής σύμβασης εργασίας, ο πρώτος βασικός μισθός (νεοπροσλαμβανόμενης) καθαρίστριας ανέρχεται στα 1.885 ευρώ, του φύλακα στα 1.835, του εργάτη στα 1.915, του τεχνίτη στα 1.970, του διοικητικού υπαλλήλου ανωτέρας εκπαίδευσης στα 2.050, του τεχνίτη ανωτέρας εκπαίδευσης στα 2.105, του τεχνίτη ανωτάτης εκπαίδευσης στα 2.210, του διοικητικού υπαλλήλου απόφοιτου ΑΕΙ στα 2.115 και του γιατρού στα 2.240 ευρώ.

  Αν δε έχουν συμπληρώσει 20ετή προϋπηρεσία στο ΣΕΦ, τότε η νέα σύμβαση προβλέπει ότι οι βασικές αποδοχές της καθαρίστριας θα ανέλθουν στα 2.215 ευρώ, του φύλακα στα 2.165, του εργάτη στα 2.250, του διοικητικού υπαλλήλου αποφοίτου Λυκείου στα 2.265, του διοικητικού υπαλλήλου αποφοίτου ΤΕΙ στς 2.400 και διοικητικού υπαλλήλου αποφοίτου ΑΕΙ στα 2.480 και του γιατρού στα 2.635 ευρώ. Σε αυτές τις βασικές αποδοχές προστίθενται τα επιδόματα.

  Επιπλέον, σύμφωνα με το κείμενο της νέας σύμβασης, παραμένουν ανέπαφα τα μηνιαία επιδόματα: α) γάμου 145 ευρώ, β) τέκνων, για το ένα παιδί 125 ευρώ, για τα δύο 250 ευρώ, για τα τρία 400 ευρώ, για το τέταρτο και κάθε επόμενο 580 ευρώ.

  Ακόμη, το μηνιαίο επίδομα ευθύνης, που σύμφωνα με την παλαιά σύμβαση χορηγείται σε ποσοστό επί του ύψους των αποδοχών, τώρα διαμορφώθηκε ως εξής: προϊστάμενος διεύθυνσης 150 ευρώ, προϊστάμενος τμήματος 100 ευρώ, προϊστάμενος γραφείου 75 ευρώ.

  Παράλληλα, τα επιδόματα τα οποία χορηγούνταν μέχρι σήμερα σε ποσοστό επί των αποδοχών των εργαζομένων στο ΣΕΦ, διαμορφώνονται σύμφωνα με τη νέα σύμβαση ως εξής: 1) επίδομα πρόσθετων σπουδών 50 και 100 ευρώ μηνιαίως για τους κατόχους μεταπτυχιακού και διδακτορικού τίτλου σπουδών, αντίστοιχα 2) επίδομα πληροφορικής ύψους 50 ευρώ μηνιαίως μόνο για τους εργαζόμενους στο γραφείο πληροφορικής.

  Αντίθετα, η νέα προτεινόμενη σύμβαση προβλέπει την παντελή περικοπή των παρακάτω επιδομάτων: α) αποταμιευτικό ύψους 6% επί των πάγιων μηνιαίων αποδοχών, το οποίο αποδίδεται σήμερα κάθε μήνα στους προσωπικούς λογαριασμούς των εργαζομένων, β) επίδομα θερινών διακοπών 350 ευρώ για κάθε παιδί από το μαιευτήριο μέχρι την ηλικία των 27 ετών, το οποίο χορηγείται και στους δύο γονείς στη περίπτωση συνυπηρέτησης στο ΣΕΦ, γ) επίδομα ρουχισμού και υπόδησης δύο φορές τον χρόνο, δ) επίδομα γάλακτος, ε) επίδομα βρεφονηπιακής φροντίδας, ζ) επίδομα πληροφορικής σε όλους τους υπαλλήλους του ΣΕΦ, η) επίδομα εκδηλώσεων, κατά μέσο όρο 150 ευρώ το τμήμα, ανεξαρτήτως της πραγματοποίησης τους.

  Κόπηκαν, εξάλλου, οι ενισχύσεις του Σωματείου των εργαζομένων: 1) για τη γιορτή της Τσικνοπέμπτης με ποσό 3.000€, 2) για την παιδική γιορτή με ποσό 6.000€ και 3) για τη κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας με ποσό 3.000€.

  Πάντως, όπως έλεγαν συνδικαλιστικά στελέχη αλλά και αθλητικοί παράγοντες, πολλοί εργαζόμενοι στο Δημόσιο και ευρύτερο δημόσιο τομέα θα επιχειρήσουν, εν όψει της νέας σύμβασης, με κάθε τρόπο και μέσο να μεταταγούν στο ΣΕΦ, προκειμένου, όπως χαρακτηριστικά τόνιζαν, να ξεπεράσουν, χωρίς προβλήματα, τον οικονομικό σκόπελο του ΔΝΤ που θίγει το μεγαλύτερο μέρος των εργαζομένων.

 1. No trackbacks yet.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: