Home > Δράσεις > 2 μέρες μαζί με το ΚΕΘΕΑ – μέρα 1η

2 μέρες μαζί με το ΚΕΘΕΑ – μέρα 1η

This slideshow requires JavaScript.

2 μέρες μαζί με το ΚΕΘΕΑ- μέρα 1η: Ο χρόνος λίγος για να μπορέσεις να κερδίσεις αυτό που θέλεις: κάτι από τις σκέψεις, κάτι από τις καρδιές αυτών των ανθρώπων που δίνουν καθημερινά τον αγώνα τους ενάντια στις εξαρτήσεις.

Ναι, οι εξαρτήσεις μόνο σε πληθυντικό πρόσωπο υπάρχουν: είναι οι ουσίες, είναι οι αδυναμίες, οι φόβοι μας, τα συναισθήματα μας, οι αποτυχίες μας, οι ανάγκες μας.

Από τι εξαρτιόμαστε τελικά και τι είναι αυτό που μας σκοτώνει; Και τι μας φέρνει αντιμέτωπους τόσο κοντά με το θάνατο, ώστε να αγωνιστούμε να επιστρέψουμε στη ζωή;

Την Παρασκευή ήμασταν εκεί. Θεραπευτές, θεραπευόμενοι και εμείς  οι άτυποι εθελοντές συγκεντρωμένοι στα Βοτσαλάκια για να γνωριστούμε μεταξύ μας κάνοντας μια δράση! Μια γνωριμία σύντομη και βιαστική, γιατί ο χρόνος ήταν περιορισμένος για όλους μας κι ο στόχος τόσο απαιτητικός!

Τα παρτέρια ήταν κανονική ζούγκλα που δεν περιοριζόταν μόνο σε μια αναρχία φυτών που ήταν καταστροφικά για τα υπάρχοντα δέντρα, αλλά και μια ποικιλία από σκουπίδια που κρυβόντουσαν κάτω από τα φυλλώματα: τηγάνια, παπούτσια, περιττώματα,  παλια εργαλεία κήπου, νεκρά ζώα, σύριγγες…

Τα παιδιά όμως από το ΚΕΘΕΑ Νόστος δεν αστειεύονταν. Έπεσαν απάνω με ορμή και δεν έμεινε τίποτα. Το πεδίο καθάρισε και τα δέντρα φανήκανε. Χαθήκαμε όλοι μαζί μέσα σε σύννεφα σκόνης και οι σακούλες σκουπιδιών που μας παρείχε ο δήμος Πειραιάς τελικά δεν ήταν αρκετές!Πώς να χωρέσουν τα τεράστια ξεραμένα φυλλώματα των δέντρων που μαζεύτηκαν από το κλάδεμα!

Κατά την διάρκεια της δράσης περαστικοί στεκόντουσαν, μας επευφημούσαν, μαμάδες μαζί με τα παιδιά τους  έδειχναν ανακούφιση  και πολλοί ρωτούσαν για την ταυτότητα των ανθρώπων που έβλεπαν να δουλεύουν με μανία:

απλοί πολίτες με ανάγκη για συμμετοχή και παρέμβαση σε αυτό που μας περιτριγυρίζει. Κι αυτό που μας περιτριγυρίζει είναι συχνά χαοτικό, σκοτεινό και βρώμικο. Καιρός να αλλάξει!

Τα παιδιά από το ΚΕΘΕΑ Νόστος “μπροστάρηδες”, μεταξύ  τους ένα με γνώσεις κηπουρικής, μας κατεύθυνε για να μην προκαλέσουμε άθελα μας καταστροφή και η δράση κύλησε με ένταση και αποφασιστικότητα από όλους μας!

Ο Νικόλας από την εθελοντική ομάδα Seedream Team έκανε ζωντανή αναμετάδοση στιγμιοτύπων που παρουσιαζόντουσαν εκείνη τη στιγμή  στο Athens Fringe Festival που συμμετείχε επίσημα  η ομάδα του.

Στο τέλος ήμασταν κουρασμένοι, αλλά χαρούμενοι-το τοπίο είχε αλλάξει.

Ο δήμος έμενε να έρθει να μαζέψει όλο αυτό που αφήσαμε πίσω μας και αλήθεια τι ωραία που θα ήταν να φωτιζότανε ο χώρος, έτσι ώστε να είναι στολίδι και όχι σκοτεινό σημείο στα Βοτσαλάκια.

Τι ωραία θα ήταν το Σηράγγειο σπήλαιο ή σπηλιά του Παρασκευά να ήταν καθαρό, φωτισμένο και να ήταν σημείο συνάντησης  Πειραιωτών και μη τις καλοκαιρινές νύχτες!

Έχουμε τόση ομορφιά γύρω μας πνιγμένη, όχι τόσο από το σκουπίδι όσο από την αδιαφορία.

Γι’ αυτό ευχαριστούμε τα παιδιά από το ΚΕΘΕΑ Νόστος που μας θυμίσανε πως λειτουργεί μια συλλογικότητα σωστά, το βαγόνι του ΚΕΘΕΑ και τα παιδιά που εργάζονται εκεί για την οργάνωση της δράσης και την υποστήριξη της σε υλικά σε συνεργασία με το δήμο και την Seedream Team που μας παρουσίασε στο φεστιβάλ.

Πιστεύουμε ότι δεν ήταν τυχαία η γνωριμία μας με το βαγόνι μετά την πρώτη δράση μας τον Νοέμβριο στην πλατεία Κανάρη. Οι ανάγκες μας συναντήθηκαν και αυτό θα είναι η απαρχή για πολλές δράσεις που θα κάνουμε μαζί και ελπίζουμε και με όλους εσάς που μας παρακολουθείτε, αλλά διστάζετε να έρθετε!

Φιλικά,

Pire-A-ctive Group

Advertisements
Categories: Δράσεις
  1. No comments yet.
  1. No trackbacks yet.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: